Onderhoud

Onderhoud

Kozijnen

De levensduur van kozijnen wordt sterk beïnvloed door het onderhoud. Wanneer je onze onderhoudsadviezen zo veel mogelijk opvolgt, kan je zo lang mogelijk genieten van de kozijnen, ramen en deuren.

Onderhoud

Onze kozijnen, ramen en deuren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Maar zoals ieder technisch product worden ze door gebruik belast. De levensduur wordt sterk beïnvloed door het onderhoud. Wanneer je onze onderhoudsadviezen zo veel mogelijk opvolgt, kan je zo lang mogelijk genieten van de kozijnen, ramen en deuren.

 

Technische handleidingen

Beknopte technische handleiding houten kozijnen

Beknopte technische handleiding kunststof kozijnen

 

Onderhoudsvoorschriften 

Onderhoudsvoorschrift houten kozijnen

Onderhoudsvoorschrift houten kozijnen volgens NBvT

Onderhoudsvoorschrift kunststof kozijnen

 

Schilderadvies

Schilderadvies voorgelakte kozijnen

Schilderadvies afgelakte kozijnen

Afschilderen van de kozijnen

Je houten kozijnen afschilderen met de juiste producten is van groot belang. Dit willen wij dan ook benadrukken. Onze verfleverancier is www.teknos.com. Op de website van TEKNOS DRYWOOD is het mogelijk een account aan te maken, om zodoende gewaarschuwd te worden voor het onderhoudsinterval van de kozijnen. Dit is van groot belang voor de levensduur van de kozijnen.

TEKNOS DRYWOOD Coatings B.V. staat in voor de goede kwaliteit van de producten die HEBO Kozijnen BV verwerkt zoals TEKNOS DRYWOOD Optifinish G40 (voorlak), TEKNOS DRYWOOD Optifinish G70 en TEKNOS DRYWOOD Poseidon HG (aflak). Onze industriële producten zijn KOMO-gecertificeerd. Ook voor de hechting van dit TEKNOS DRYWOOD-product op een droge, schone en vetvrije ondergrond (zie hiervoor ook het betreffende productinformatieblad) staan wij garant.

Voor gecertificeerd timmerwerk is op dit moment als eis gesteld, dat bij het verlaten van de fabriek het houtwerk is voorzien van een droge verflaagdikte van Teknos Drywood Coatings B.V van minimaal 120 micron aangebracht in 2 lagen voor Concept II en minimaal 150 micron voor Concept III.

Tot op heden is gebleken dat deze producten een geschikte ondergrond zijn voor toepassing van vrijwel alle aflaksystemen op basis van alkyd- en acrylaatharsen. Vanwege de nieuwe ontwikkeling van 2010-geschikte verven bij verschillende fabrikanten en alle aanpassingen in deze producten is het aan te raden om een esthetisch verantwoorde overschilderbaarheid van deze verven van derden productspecifiek te onderzoeken. De hechting van de toe te passen aflaklaag op onze producten zal met de juiste ondergrondvoorbehandeling naar verwachting altijd goed zijn.

Onze ervaring is dat naast de TEKNOS DRYWOOD producten Syntéco AS (All Season zijdeglans aflak), TEKNOS DRYWOOD Poseidon UV GL (watergedragen polyurethaan acrylaatdispersie) of TEKNOS DRYWOOD VVH Nova (watergedragen hybride systeemverf), Sigma S2U Allure Gloss, Sikkens Rubbol XD en Wijzonol LBH Silicon Alkyd zijdeglanslak uitstekende producten zijn om het voorlaksysteem mee af te schilderen.

Voor verdere toelichting over de overschilderbaarheid van onze producten is het mogelijk om contact met Teknos Drywood Coatings op te nemen.

Voor een juiste ondergrondvoorbereiding (ontvetten, schuren, stofvrij maken e.d.), hechting, verwerkbaarheid en buitenduurzaamheid dient dan uiteraard de leverancier/fabrikant van de toe te passen producten garant te staan.

Veel gestelde vragen onderhoud

HEBO SERVICE VIDEO’S

Onze klantenservice bestaat uit vakkundige collega's die jou graag helpen. Er is altijd een oplossing voor jou vraag of probleem. Misschien kan jij de vraag of het probleem zelf al wel oplossen aan de hand van onze service-doe-het-zelf video’s of de veel gestelde vragen.

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.