MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor HEBO belangrijk. Hierin maken wij maatschappelijk verantwoorde keuzes binnen het bedrijf of zoeken we de samenwerking op met verschillende partners voor ontwikkelingsprojecten.

Waar we kunnen dragen we ons steentje bij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor HEBO belangrijk. Waar we kunnen dragen we ons steentje bij. In onze fabriek doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De gebouwen verwarmen we daarom met ons eigen afvalhout en het restafval wordt gescheiden verzameld, zodat het kan worden hergebruikt. Op onze gebouwen hebben wij zonnepanelen geplaatst waardoor onze fabrieken draaien op duurzame groen stroom.

Het hout wat wij voor de kozijnen gebruiken kan FSC-gecertificeerd zijn waardoor dit hout een duurzame keuze is. Door FSC-hout te gebruiken wordt er rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Zo dragen we bij aan een betere leefomgeving voor mens en dier.

Naast de maatschappelijke verantwoordelijke keuzes binnen het bedrijf heeft HEBO in samenwerking met verschillende partners ontwikkelingsprojecten gestart. Het doel hiervan is om samen met de partners bij te dragen aan het ondersteunen en begeleiden van ontwikkelingsprojecten om de kansarme bevolking het perspectief te bieden op een betere toekomst. HEBO heeft in samenwerking met de partners en Stichting Hulp aan Sri Lanka een verzorgingstehuis voor ouderen en nieuwbouwwoning voor de allerarmsten opgezet. Deze gebouwen bieden niet alleen veiligheid aan de bewoners maar geven ze ook een thuis.

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.