Service

HEBO Service

Wij helpen u graag

Onze klantenservice bestaat uit vakkundige collega's die jou graag helpen. Er is altijd een oplossing voor jouw vraag of probleem.

HEBO SERVICE VIDEO’S

Onze klantenservice bestaat uit vakkundige collega's die jou graag helpen. Er is altijd een oplossing voor jouw vraag of probleem. Misschien kan je de vraag of het probleem zelf al wel oplossen aan de hand van onze service-doe-het-zelf video’s of de veel gestelde vragen.

Veel gestelde VRAGEN

Sleutels zijn bij te bestellen via de pagina “Onderdelen bijbestellen“.

Er zijn verschillende, mogelijke oorzaken wanneer een draaikiepraam niet goed sluit. Hieronder ziet u de verschillende oorzaken op een rijtje. Bij draaikiepramen zit er verschil tussen scharnieren in het zicht en verdekt beslag (weggewerkte scharnieren).

Cilinders zijn bij te bestellen via de pagina “Onderdelen bijbestellen“.

De maatvoering van de cilinder wordt bepaald vanuit het hart van het schroefgat tot aan het eind van de cilinder. Als voorbeeld een 40/50 cilinder die is totaal 90mm lang en meet aan de ene zijde 40mm en aan de andere zijde 50mm.

Thermische breuk

Op glasbreuk zit geen enkele woningbezitter of woningbeheerder te wachten. Toch komt spontane breuk regelmatig voor. Glasbreuk is één van de vervelendste zaken die in een gebouw kan optreden. Als isolatieglas spontaan breekt, dan valt dit over het algemeen niet onder de garantievoorwaarden. Dit kan anders zijn als het gaat om een plaatsingsfout, die een directe relatie heeft met het opgetreden probleem.

Bij glasbreuken is onderscheid te maken in een thermische en mechanische breuken. Bij een thermische breuk zijn temperatuurverschillen in de ruit in het geding. Glas is een slechte warmtegeleider. Dit betekent dat wanneer een klein deel van de ruit wordt verwarmd, het relatief lang duurt voordat een gelijkmatige temperatuur in de gehele ruit is bereikt. Indien de warmtetoevoer na verloop van tijd zou stoppen, kan een evenwichtssituatie ontstaan.

Vaak zorgen externe bronnen, zoals de zon en radiatoren, voor temperatuurverhoging. Hierdoor blijft het verschil in temperatuur tussen de twee delen van de ruit gedurende lange tijd bestaan. Over het algemeen kan bij een temperatuurverschil van 25°C à 30°C het risico op een spontane breuk door thermische oorzaken ontstaan. Gordijnkoven, rolgordijnen, vazen of meubels voor het glas, slagschaduw, radiators etc., kunnen dus allemaal oorzaak zijn voor een thermische breuk.

Bij vervanging van de ruit kan worden bekeken of de breuk is veroorzaakt door een plaatsingsfout (glasspijker tegen het glas geschoten) of dat het een thermische breuk betreft. Een plaatsingsfout valt uiteraard onder garantie van HEBO. Een thermische breuk zal echter worden gefactureerd. Thermische breuken vallen in veel gevallen onder uw opstal en/of glasverzekering. Voor een spoedige afwikkeling kunt u dan ook het beste de breuk meteen melden bij uw verzekering. Mocht bij vervanging van de ruit worden geconstateerd dat het een thermische breuk betreft, dan is de verzekering hiervan op de hoogte en kan alles sneller worden afgewikkeld.

De ramen en deuren zijn eenvoudig zelf af te stellen. Bekijk de technische handleidingen hier.

Dit is via de de pagina Werkinstructie kozijnbokken retourneren mogelijk.

TECHNISCHE VRAGEN

Serviceformulier

  Is de vraag of het probleem niet op te lossen aan de hand van de service-doe-het-zelf video's of veel gestelde vragen?
  Vul het formulier in voor een afspraak met een monteur.
  Voor eventuele kosten die voortkomen uit deze afspraak, ontvang je de bijbehorende factuur digitaal via de mail.

  Uw gegevens

  Bedrijfsnaam

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Adres servicemelding*

  Postcode*

  Plaats servicemelding*

  E-mailadres melder*

  E-mailadres klant

  Servicemelding via

  Servicemelding

  Hoe bent u het beste te bereiken?

  Ordernummer HEBO *(deze vindt u hier)

  Om u zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het van belang foto’s toe te voegen indien dit mogelijk is.

  Voeg foto’s toe

  Voeg andere bestanden toe

  Uw referentie

  Servicemelding*

  Productcatalogus

  Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.