Werkvoorbereider Rens Kranenberg groeide vanuit de werkplaats door naar kantoor

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Ruim vier jaar geleden begon Rens Kranenberg bij HEBO in de werkplaats via detachering. Altijd met het doel voor ogen om uiteindelijk op kantoor aan de slag te gaan. Nog geen twee jaar later is dit doel al behaald. Rens vertelt: “Er kwam toevallig een plek vrij voor een werkvoorbereider doordat er collega’s waren die andere uitdagingen vonden. Ik had aangegeven dat ik wel naar die plek wilde. Op kantoor hadden ze ervoor kunnen kiezen om iemand van buiten het bedrijf aan te trekken. Wellicht iemand met betere papieren. Dat had ik ook begrepen. Maar dat gebeurde niet. Ik mocht het proberen en na twee jaar zit ik nog steeds!”

De functie van werkvoorbereider bevalt Rens goed. “Wij krijgen dagelijks de orderbevestigingen binnen van de verkoop bij kunststof. Dat zijn de orders zoals ze zijn afgesproken met de klant. Vervolgens zorg ik ervoor dat alle benodigde gegevens voor onze machines goed in het systeem worden verwerkt en bestel ik de juiste materialen. Ook checken wij de order inhoudelijk goed. Soms zien we kansen of mogelijkheden om kwalitatief nog een betere oplossing te bieden. Dan koppelen we dit terug naar de tekenkamer of naar verkoop. Doordat ik zelf in de werkplaats heb gestaan ken ik natuurlijk ook de andere kant van de productie goed. Een order moet wel echt verwerkt kunnen worden. We kijken er sowieso met meerdere ogen naar. Tuurlijk kan er wel eens iets fout gaan, maar iedereen doet hier echt zijn best. Dat merkte ik destijds al in de werkplaats. Er worden niet zomaar kozijnen gemaakt. We zetten ons allemaal in voor de beste kwaliteit kozijnen.”

Of hij nou in de werkplaats staat of op kantoor zit, de tijd vliegt voor Rens. “Ik heb altijd een leuk team gehad. Het is gezellig en dan gaan de dagen snel. Er wordt onderling ook veel gelachen. Dat informele zorgt ervoor dat je elkaar makkelijk even aanspreekt. We hoeven hier niet eerst allerlei afspraken in te schieten. Een overleg kan soms ook ‘even snel’ bij elkaar aan het bureau.” Alle kennis die Rens in middels in huis heeft, heeft hij de afgelopen jaren zelf verzameld binnen HEBO. “Ik wilde vier jaar geleden graag aan de bak en ik kreeg hier de kans om te werken en tegelijkertijd te leren. Alles wat ik weet van kozijnen en bouwkunde heb ik hier geleerd. Daar ben ik HEBO heel dankbaar voor.”

In vier jaar tijd heeft Rens aan heel wat toffe projecten gewerkt. Maar het mooiste project moet nog komen. “We hebben een order gegund gekregen voor een aantal appartementen hier in de omgeving. Mijn ouders hebben een optie op één van die woningen. Het lijkt me heel erg leuk om voor die order alles te mogen regelen. Als ik daar dan over een paar jaar binnenloop kan ik zeggen: ‘Kijk, hier heb ik aan meegewerkt’.” Hoe Rens zijn functie er over een paar jaar uitziet? De tijd zal het leren. “Ik hoop dat ik mijn eigen kennis nog veel verder mag ontwikkelen. Ik heb ooit gekscherend tegen Norbert gezegd dat als hij weggaat, ik wel op zijn plek ga zitten. Nou zie ik mezelf dat eigenlijk niet doen, maar je weet het nooit. The sky is the limit.”

 

 

 

 

 

 

 

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.