Collega Justin: “HEBO is een echt familiebedrijf waar ik mooie stappen kan maken”

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Bij HEBO geloven we in kansen en mogelijkheden. Ambitie en motivatie hebben we hoog in het vaandel staan bij het werven van nieuwe collega’s. Een goed voorbeeld hiervan is collega Justin Maathuis. “Na 12,5 jaar te hebben gewerkt in de retail branche, zocht ik een nieuwe uitdaging. Toen ik veel thuis zat tijdens de coronapandemie had ik alle tijd om hier goed over na te denken. Ik ben in het verleden ooit begonnen aan een bouwopleiding en in deze sector lag nog altijd mijn interesse. Alleen heb ik die opleiding toen niet afgemaakt. Toch bood HEBO mij de kans om via een traineeship voor hen aan de slag te gaan.” En dat pakte goed uit voor beide partijen.

Het traineeship vormde min of meer een op maat gemaakte functie die aansloot bij de wensen van Justin. “Er werd me gevraagd wat ik leuk vond en wat ik graag zou willen doen. Aan de hand van dat gesprek ontstond er een divers takenpakket. Langzaam borrelde de basis van mijn bouwopleiding weer omhoog en in mijn vrije tijd ben ik zelf veel bezig geweest om mijn kennis bij te werken. Ik kreeg steeds meer en beter door hoe alles werkt en langzaam groeide ik door tot project verantwoordelijke voor de projectbouw. Een uitdagende en afwisselende functie. Voor het ene project krijg je de wensen van de klant kant-en-klaar aangeleverd. Maar er zijn ook aannemers die ons al bij het beginstadium van een project betrekken, waarvoor ik de kozijnen nog moet intekenen.” Justin krijgt de smaak te pakken. Als er vervolgens intern ruimte ontstaat om naast de projectbouw ook wat particuliere woningen op te pakken, trekt hij dit graag naar zich toe. “Dit leek me leuk, dus ik gaf aan dat ik dat ook wel wilde proberen. Dat beviel zo goed dat ik inmiddels een combi van beide doe.”

En bij die afwisseling blijft het niet. Als er na een half jaar een plekje vrijkomt voor de showroom, geeft Justin wederom aan dit ook graag op te pakken. “Ik vind het leuk om mensen fysiek te spreken en te adviseren. Dat stukje klantcontact ontbrak nog een beetje in de taken die ik al had en dit leek me een mooie manier om dat er nog aan toe te voegen. Met de juiste aandacht en begeleiding vanuit HEBO mocht ik dit proberen en het is nu een vast onderdeel van mijn takenpakket. En niet alleen de showroom. Ik ben inmiddels ook een aantal keren mee geweest naar de beurs. De afwisseling die ik op deze manier heb in mijn werkzaamheden, vind ik heel erg fijn.”

Inmiddels werkt Justin alweer 2,5 jaar bij HEBO en is hij nog elke dag blij dat hij deze stap heeft gezet. “HEBO is echt een familiebedrijf. Ondanks dat ik ruim 220 collega’s heb, zijn de lijntjes kort en de drempels laag. Er wordt goed naar de collega’s geluisterd en tot nu toe zijn ze alle gemaakte afspraken ook nagekomen. De mensen hier zijn goed gemutst en de werksfeer is heel gemoedelijk. Daarnaast heb ik persoonlijk tot nu toe mooie stappen gemaakt. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe ik me hier de komende jaren nog verder mag ontwikkelen.”

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.