Ten Brinke: “Onze filosofie past bij die van HEBO”

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

In Hilversum maakt het voormalige ABN AMRO gebouw plaats voor het prachtige appartementengebouw Courtyard. In opdracht van Ten Brinke wordt hier inmiddels flink gestalte aan gegeven. Met 71 comfortabele appartementen wordt dit gebouw ook wel het nieuwe wonen aan de rand van het oude centrum genoemd. Met veel glas, een luxueuze afwerking en een in het oog springende architectuur is dit een nieuwbouwproject dat zeker de aandacht verdiend. En de stijlvolle HEBO-kozijnen maken dit plaatje natuurlijk helemaal af. Daarom zijn we in gesprek met Dennis Giessen (projectleider van Ten Brinke) die ons van alles vertelt over de samenwerking tussen HEBO & Ten Brinke, de uitdagingen van het project en… de gedeelde kernwaarden van beide familiebedrijven.

Prefab werkwijze project Courtyard Hilversum maakt het verschil
Dennis: “Zo’n twee jaar geleden hebben we het eerste contact met HEBO gezocht. Met name om hun prefab aanpak, dus het aanleveren van het kozijn zo compleet mogelijk, inclusief stelkozijn. Dat was iets wat voor ons bij dit project erg belangrijk was. Want door de drukke ligging middenin het centrum van Hilversum, moeten we de logistieke bewegingen zo minimaal mogelijk houden. Just in Time leveren is daarbij enorm belangrijk.” HEBO kozijnen zijn in de productiehal al voorzien van spouwlatten, dpc-folie en hijsbanden, waardoor deze direct na levering op de bouw geplaatst kunnen worden. Kortom: genoeg redenen om rond de zomer van 2022 de samenwerking concreet vorm te geven. De bewuste handtekeningen werden gezet en het werd tijd om de voorbereidende (engineerings)fase met elkaar in te gaan.

Niet alleen maar leverancier

Een traject dat direct de betrokkenheid van HEBO typeerde. Dennis: “Vanaf het begin wordt er mee gedacht. En zijn ze niet alleen in beeld bij de levering; de afdeling werkvoorbereiding heeft ook een belangrijk aandeel. Dat is prettig.” Hij lacht: “Er werd bijvoorbeeld aan ons gevraagd ‘Heb je daar en daar wel aan gedacht’. Ze zijn kritisch, als dat nodig is. Zo blijven we samen scherp.” Die betrokkenheid bleek later tijdens het proces een goede basis, ook voor een aantal niet voorziene uitdagingen. “Vanuit het bestemmingplan en de architect hadden we de wens voor een bepaalde – niet alledaagse – kleurstelling van de kozijnen. Een standaard kleur was hier niet aan de orde. Daar kon HEBO in meegaan, maar later in het proces bleek deze betreffende kleur niet meer leverbaar.” En dat betekende schakelen. “HEBO was van goede wil, dat betekende dat er bewust en goed doordacht een passend alternatief gevonden werd.”

Logistieke uitdaging
Vorig jaar maart volgde dan de echte uitdaging: de eerste uitlevering van de kozijnen. Volgens planning. Dennis: “We hebben bij het begin gezegd tegen HEBO; let op; je kunt niet zomaar ad hoc naar het bouwterrein. Wat je bijvoorbeeld weleens ziet, dat er geleverd wordt ‘als het op de route ligt’; bij dit project was dat geen optie.” Straks is het namelijk heel plezierig wonen in het ‘hart van de stad’, maar tijdens de bouw betekent dat een knap staaltje timemanagement. Dennis: “De vrachtauto met kozijnen moet op een gepland tijdstip komen, waarbij je ook rekening moet houden met een beschikbare torenkraan. We kunnen niet voor verassingen komen te staan. Want er is simpelweg geen ruimte. Wat hielp was het fijne contact met de mannen van de expeditie; alles ging in goed overleg.”

Gedeeld DNA
En op deze manier komen we op de positieve werkcultuur die tot deze prettige samenwerking leidde. “Binnen Ten Brinke werken we volgens bepaalde kernwaarden, de drie B’s; Bewust, Betrokken en Bekwaam. Misschien is dat wel waarom het klikt en de samenwerking goed uitpakt. Je ziet dat ook terug aan de bevlogenheid van HEBO directeur Norbert Kuipers. Dat voel je in de hele organisatie.” Hij sluit het treffend af: “Onze filosofie past bij die van HEBO.”

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.