Prefab kozijnconcept klaar voor Wet kwaliteitsborging

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Met het aanbreken van de laatste maanden van 2023, kijken we alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Want op 1 januari 2024 gaat officieel de Wet kwaliteitsborging (Wkb) van kracht. Een nieuwe wet om meer toezicht en controle in de bouw te krijgen. Daar zijn we als HEBO optimaal op voorbereid.

“Wat wij doen, gaat veel verder dan alleen maar het leveren van kozijnen. Wij denken namelijk al vanaf het begin van het bouwproces mee om onze kozijnen technisch zo goed mogelijk in een bouwproject te verwerken, vanaf het basisontwerp tot en met oplevering en onderhoud”, vertelt Norbert Kuipers in Profiel (Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid).

Stap 1: modelleren in basisontwerp
Met zowel aannemers, architecten alsook de verwerkende industrie in HSB en beton zit het bedrijf al vroegtijdig aan tafel om mee te denken over het modelleren van een kozijn in het basisontwerp, verduidelijkt ­Kuipers. “Dat is essentieel, want daarmee voorkom je dat in het voortraject in BIM c.q. Revit iets wordt bedacht dat naderhand in het definitieve ontwerp toch niet mogelijk blijkt.”

Stap 2: verankering naar binnenwanden
Zodra het basisontwerp akkoord is en het definitieve ontwerp wordt gemaakt, komt de verankering van het kozijn naar de binnenwanden in beeld. “Die verankering naar de binnenmuur – hetzij van beton, kalkzandsteen, hout of een ander materiaal – voeren wij uit in nauwe samenwerking met de firma Gebr. Bodegraven, specialist in verbindingen voor de bouw”, legt Kuipers uit. “Daarmee garanderen wij dat het kozijn op een juiste manier in of op de wand wordt gemonteerd.”

Benieuwd naar het hele artikel? Kijk dan op: https://www.profiel-online.nl/artikel/wij-denken-al-in-vroegtijdig-stadium-mee-over-bouwproces/

 

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.