HEBO & Presolid Home: écht partnerschap

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Als we Presolid Home directeur Harrie Overbeek vragen naar de samenwerking met HEBO is partnerschap zijn eerste woord. Zijn visie op deze jarenlange samenwerking wordt uitgesproken in een boeiend gesprek over deze twee familiebedrijven die in al die jaren een treffend verlengstuk van elkaar zijn geworden. Met vertrouwen, respect en continuïteit als onderliggend fundament. Ook Ruud ten Brinke (Commercieel Manager bij Presolid Home) is aangeschoven om zijn ervaringen in dit kader te delen.

Harrie: “De samenwerking bestaat al sinds de oprichting van Presolid Home en gaat dus al ruim 35 jaar terug. Oprichter Tonny aan de Stegge had in Canada de bouwmethodiek houtskeletbouw gezien. Hij was hier erg enthousiast over en besloot het concept in Twente op te zetten. HEBO, toen nog HEBO Huis, onder de vlag van Marinus Kuipers, was vanaf het begin al leverancier van de kozijnen. Later kwam daar zoon Norbert Kuipers bij.” Hij lacht: “En ook Norbert heeft dezelfde gedrevenheid als zijn vader. Dat heeft hem ver gebracht. Ik heb veel respect voor zijn manier van ondernemen. HEBO is voor mij echt de visionair op het gebied van kozijnen. Hun visie sluit naadloos aan op onze prefab-bouwmethodiek. Met name op technisch vlak. Dat zit gewoon goed in elkaar. De aansluiting van het kozijn naar ons prefab element zorgt voor een goede luchtdichting in de woning. De kozijnen worden in Enter op de productielocatie geleverd. Vervolgens bouwen we de kozijnen zelf in onze prefab houtskeletbouw elementen in, zodat het zo compleet mogelijk naar de bouwplaats gaat.” Ruud haakt daarop in: “HEBO vormt een hele mooie aanvulling op ons product. We nemen onze klanten aan de hand en begeleiden ze door alle aspecten van het bouwproces. Daardoor wordt vooraf het meer- en minderwerk bepaald, een prettig dwingend concept zoals wij dat ook wel noemen. Het is een intensief voortraject, maar op deze manier ga je vervolgens heel relaxt de uitvoering in.”

Familiewaarden

We kunnen het ook wel de typische Twentse gemoedelijkheid noemen. Iets dat ook Presolid Home al sinds de oprichting kenmerkt. Harrie licht dat kort toe: “Het is mooi om te zien dat eigenaar Marc aan de Stegge de familiewaarden destijds heeft voortgezet van oprichter Tonny aan de Stegge en zijn vrouw Louise. Zij zijn overleden, maar nog steeds voel je de menselijkheid binnen de organisatie. Harrie vervolgt: “De kern van onze samenwerking met HEBO is ook op basis van goed vertrouwen; zo werken beide bedrijven. Daarin vinden we elkaar. Nog steeds na al die jaren.” Natuurlijk in het dagelijkse werk; maar ook op andere momenten. Zo volgt Norberts dochter Linde een traineeship bij Presolid Home. Een kijkje in de keuken bij een ander technisch maakbedrijf. Ook Ruud heeft nog een mooi voorbeeld. “In onze eigen Presolid-woning hebben we ook HEBO kozijnen. Het was net hun nieuwe lijn. Een primeur dus. Ik hoor het Norbert nog zo zeggen: ‘Als het niet goed gaat, haal ik de kozijnen er weer persoonlijk bij je uit’. Dat is overigens nooit gebeurd.”

Schuurmoment
Dan is er nog het bekende gezegde: ‘zonder wrijving geen glans’. Harrie: “Zoals dat ook in een goed huwelijk is, hebben we met elkaar ook uitdagingen gekend. HEBO is in korte tijd enorm gegroeid; er moesten dingen uit handen worden gegeven. Dat was een leerproces. Door te blijven communiceren zijn we hier samen sterker uitgekomen. Norbert benoemt de zaken zoals ze zijn, dat doe ik ook.” Ruud neemt het over: “Een van de dingen die hier concreet uit zijn ontstaan is dat we in een eerdere fase onze klanten meenemen naar de showroom van HEBO om ze daar met onze kopersbegeleidster rond te leiden. Dat is ook zo prettig aan HEBO; ze leveren niet alleen kozijnen, maar ook deuren en accessoires maken deel uit van hun aanbod. Dat past heel mooi in het ontzorgen waar wij als Presolid Home voor staan.”

Continuïteit
Ook voor de toekomst blijft de samenwerking zoals deze nu is. Harrie legt uit: “Behoud het goede; dan hoef je niet iets te veranderen. Maar blijf wel vooruitkijken. Dat waardeer ik ook aan Norbert. Zo heeft hij tijdig gezien dat ook kunststof kozijnen zijn opmars maakten; daar heeft HEBO goed op ingespeeld.” Maar ook samen zijn er nog genoeg innovatieve plannen. “Zoals de opstart van zogenoemde modelwoningen in combinatie met HEBO kozijnen. Daar zijn we over in gesprek. Want het is en blijft gewoon een heel mooi product.”

Op de foto zien we Harrie Overbeek (l) en Ruud ten Brinke (r).

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.