Een eerste baan bij HEBO; hoe is dat?

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Hoe is het om na het behalen van je diploma aan het werk te gaan? We zijn in gesprek met Carlijn Vos (23); zij behaalde vorig jaar zomer haar diploma en niet lang daarna was het tijd voor haar allereerste echte baan. Bij HEBO vond ze haar nieuwe uitdaging; ze is BIM-modelleur, maar werkt ook op de commerciële binnendienst. Een veelzijdige rol binnen één functie; ook dat kan bij HEBO.

Carlijn vertelt: “Na mijn studie HBO Bouwkunde wist ik niet precies wat ik wilde. Verder studeren? Of toch aan het werk? Ik vind heel veel dingen leuk en heb een brede interesse; dus dat was geen makkelijke keuze.” Ze lacht: “En tegenwoordig word je ook heel actief benaderd door werkgevers, dus ook op dat gebied was er heel veel mogelijk.” Ze besluit toch voor een ‘echte baan’ te gaan; haar vriend heeft bij HEBO als zaterdaghulp gewerkt en dat wekte haar interesse. “Ik wilde graag een goed beeld krijgen van wat ik zou gaan doen. Bij HEBO kon ik een paar keer meedraaien en de no-nonsense manier van doen sprak me aan.” En…Carlijn is een dochter van een aannemer; dus de techniek is iets wat sowieso toch een beetje in haar DNA zit. “Helpen met beton storten of gipsplaten schroeven; zomaar wat dingen die ik heb gedaan om bij mijn vaders werk bij te springen.” Lachend: “Ik zei het toch; ik vind veel dingen leuk!”

Veelzijdige rol
Dus voor haar was het belangrijk dat een baan uitdagend zou zijn. En die bleek er bij HEBO te zijn. Carlijn legt uit: “Ik heb een goede laptop, waardoor ik snel kan schakelen, van tekenwerk naar rekenwerk. Zo kan ik voor klanten het gehele traject verzorgen. Bijvoorbeeld een offerte aanpassen, maar ik kan ook een visuele wijziging in het 3D-model doorvoeren en op die manier ook vaak gericht antwoord geven op vragen.” Ze bekijkt zelf hoe ze haar werkweek invult, die vrijheid is er. Zo zit ze soms aan de kant van de ‘houtproductie’, en op een ander moment schuift ze aan bij haar collega’s van de ‘kunststof’. “Op deze manier leer ik gelijk ook alle gezichten kennen.” Voor Carlijn was – en is – er veel nieuw. “Maar het is hier gelukkig heel toegankelijk. Iedereen is erg vriendelijk. Als je een vraag hebt, kun je altijd aan de bel trekken. We hebben een mooi team; een goede mix van jong en oud. Ik ga ook vaak naar de vrijdagmiddagborrel; dan zitten we allemaal bij elkaar.”

Mee met de tijd
Inmiddels is ze al meer dan een half jaar aan het werk in Hengevelde. Wat maakt haar werkgever bijzonder? “HEBO is vooruitstrevend; dat is gaaf. Zo hebben ze net een nieuwe spuitrobot. Of als je kijkt naar hun goed gevulde Revit-bibliotheek, met allerlei verschillende kozijnen. Dat is echt een meerwaarde. Op deze manier kunnen we heel snel dingen aanpassen als dat nodig is. Je moet met de techniek mee en dat snappen ze bij HEBO. Ook als je kijkt naar de kantooromgeving, de showroom en het beleveniscentrum, dat ziet er gewoon allemaal heel mooi uit.”

In beweging
Kortom; er is voorlopig nog uitdaging genoeg voor Carlijn. Ze zit er op haar plek. “Ach, en misschien voor de toekomst nog wat meer contact met klanten. Het lijkt me leuk om ze hier in de showroom te spreken.” Want stilzitten…is in elk geval niets voor deze energieke doener.

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.