Collega Rinse bleef na zijn stage ‘plakken’ bij HEBO

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Onze Monteur Technische Dienst Rinse Radstaak is bijna twee jaar in dienst. Toch loopt Rinse hier al langer mee. Vier jaar geleden kwam hij bij ons binnen als derdejaars student Mechatronica niveau 4. Na een succesvolle stageperiode besloot Rinse ook zijn afstudeeropdracht bij ons uit te voeren. “Voor mijn eindstage moest ik een machine ontwikkelen of aanpassen. De opsluitbank uit de productie kon zowel een ontwikkeling als aanpassing gebruiken. Dus besloot ik de machine naar de technische dienst te halen. Vervolgens heb ik hem compleet uit elkaar gehaald, geoptimaliseerd en geüpdatet naar de mees recente veiligheidsnormen.” Het tillen van deurstijlen was dankzij de optimalisatie een stuk lichter. Hier heeft HEBO nog elke dag gemak van. Toen kwam Norbert met de vraag of hij hier niet wilde blijven werken. “Die kans kon ik natuurlijk niet laten lopen.”

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Rinse nog altijd blij met zijn keuze voor HEBO. “Als Monteur Technische Dienst verhelp ik vooral storingen bij zowel de hout- als kunststofmachines.” En ja, daar heeft Rinse gemiddeld een goeie dagtaak aan. “Ik weet vaak ’s ochtends nog niet waar ik die dag ga doen. Dat vind ik het mooie aan mijn werk. Ik heb mijn eigen planning qua onderhoud van machines, maar naarmate de dag verstrijkt, verandert die planning. Dan word ik gebeld voor een storing of een vraag over een machine en dat gaat dan voor. Daarbij is het heel belangrijk dat je niet in problemen, maar in oplossingen denkt. Ik krijg hier veel vrijheid om aan die oplossingen te werken. En kan ik echt geen oplossing vinden? Dan mag ik een externe partij benaderen die me hierbij help.”

De technische dienst bij HEBO bestaat uit drie collega’s, waaronder Rinse. Naast onderhoud en storingen zijn ze ook betrokken bij de inkoop van nieuwe machines. “Vanaf het bestellen tot aan het installeren kijken en denken we mee. Wij horen ook vaak de geluiden uit de werkplaats als er iets nodig is. Hier krijgen we ook veel vrijheid in. Als we aangeven dat iets écht nodig is, dan mogen we het vaak al snel regelen. Dat vind ik leuk, dat stukje verantwoordelijkheid. Ook krijgen we vanuit de productie geregeld vragen of we een machine kunnen aanpassen. Vaak gaat dit om de modernisering van gedateerde machines. Deze halen we dan tijdelijk uit de productie.”

Rinse heeft al een aantal leuke projecten opgepakt, maar zijn mooiste project tot nu toe vind je niet in de werkplaats. “Mijn eerste grote klus na mijn stageperiode vond ik het mooist. Norbert kwam bij ons met een houten modelletje van een lamp die hij graag wilde ophangen in de entree van kunststof. Hij had er wat maatvoering bij, maar verder moesten we maar zien dat we er een lamp van konden maken. Hier zijn we intern mee aan de slag gegaan en deze hebben we met een aantal collega’s in elkaar gezet. Het is echt een pronkstuk geworden dat je meteen ziet hangen als je bij kunststof naar binnen loopt. Daar ben ik wel echt trots op”, sluit Rinse tevreden af.

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.