Daniël Wielens maakte de stap van timmerman naar servicemedewerker: “Ze zien wat je goed kunt”

TERUG NAAR ALLE NIEUWSITEMS

Voor Daniël Wielens uit Almelo is het alweer bijna tien jaar geleden dat hij bij HEBO begon. In 2014 kwam hij via het uitzendbureau bij de Twentse kozijnenbouwer terecht. Hij lacht: “Er werd gezegd: je moet naar Hengevelde; ik had van deze plaats nog nooit gehoord. En dan zit er dus in dit dorp gewoon zo’n prachtig groot bedrijf.” Zijn oorspronkelijke werkplek ‘binnen’ als timmerman, heeft hij inmiddels verruild voor een veelzijdige functie in de buitendienst als servicemedewerker. Een plek waar hij zich thuis voelt.

“Ik heb een achtergrond als timmerman, dus logischerwijs ben ik begonnen in de kozijnenfabriek. Later mocht ik naar de afdeling ‘specials’; daar maakten we bijzondere kozijnen, bijvoorbeeld met een ronde vorm. Mooi werk was dat. Bij HEBO kijken ze goed naar wat je kunt en dan stroom je makkelijk door.” Maar daar bleef het niet bij. Hij grijnst: “Volgens mijn vrouw werd ik chagrijnig. Dus was het de hoogste tijd om weer naar ‘buiten’ te gaan; in het verleden heb ik altijd in de buitenlucht gewerkt. Dat bleef toch kriebelen.”

Vroege vogel
Zo gezegd, zo gedaan. Zo gaat dat bij HEBO. Om de spreekwoordelijke fijne kneepjes van het vak te leren, ging Daniël eerst met een collega mee op karwei. Inmiddels heeft hij zijn eigen bus. “Dat is me destijds toegezegd, en die belofte is ook ingelost.” Daniël toert het hele land door om ‘service te verlenen.’ Wat maakt zijn werkdag het allerleukst? “Dat je een klant blij maakt. Het grootste compliment dat je kunt krijgen.” En verder is zijn werkdag elke dag weer anders. “We doen bijvoorbeeld opleveringen, maar we worden ook ingezet bij klemmende deuren of inbraakschade. We rijden door het hele land, van Rotterdam tot aan Texel. Eén ding is in elk geval zeker en dat is het vroege opstaan. Maar daar raak je wel aan gewend. En soms gaan we in de kost. Zoals laatst nog in Zeeland. Je maakt vele uren, dat hoort erbij. En één keer in de twee weken hebben we vrij, dan breng ik onze kinderen naar school.”

Goed werkgeverschap
Want er is ook nog een thuis. Iets dat ze bij HEBO goed begrijpen. Daniël legt uit: “We hebben een zoon met een beperking. Dat geeft soms uitdagingen. Gelukkig krijg ik hier alle ruimte voor. Bij HEBO weten ze ervan; als ik daarom vrij moet hebben, dan kan dat. Daar ben ik dankbaar voor.”

Productcatalogus

Bekijk, download en/of vraag hier onze complete productcatalogus met de verschillende systemen, accessoires en opties aan.